top of page
IMG_4923.JPG
///  Acupunctuur

Volgens dit principe zal door stimulatie van de punten op het lichaamsoppervlak, informatie van buitenaf via de meridianen worden doorgegeven aan de organen. Hierdoor zal de Qi (energie) in de meridianen worden opgewekt, de levensenergie zal versterkt worden, de pathogene factoren worden geëlimineerd, de organen, weefsels, Qi en bloed, Yin en Yang worden gereguleerd én in harmonie gebracht, zodat de organen weer normaal kunnen functioneren en de ziekte uiteindelijk genezen wordt.

Where There's Qi Flow, There's No Pain 

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur in staat is om de functies van de verschillende systemen van het menselijk lichaam te reguleren, zoals deze van de spijsvertering, de bloedcirculatie, de ademhaling, de urinewegen en vooral die van het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. 

Daarnaast kan acupunctuur ook gebruikt worden ter preventie van ziekten door een invloed uit te oefenen op de natuurlijke weerstand en het imuunsysteem van het lichaam. Studies over analgesie door acupunctuur bevestigen dat acupunctuur de productie van grote hoeveelheden analgetica in het lichaam in gang kan zetten. 

In ons centrum zal de behandelende arts afhankelijk van de individuele toestand van de patiënt, de meest geschikte acupunctuurtechniek kiezen. We gebruiken bijvoorbeeld acupunctuur op het lichaam, moxa, cupping, micro-acupunctuur (van het oor, de schedel, buik, hand,…), electro-acupunctuur, verwarmde naalden,... Er worden negen verschillende types naalden aangewend. 

 

De WHO heeft een lijst gepubliceerd met ziekten die effectief te behandelen zijn door middel van acupunctuur. Waaronder: pijntherapie, hoofdpijnen gerelateerd aan stress, verslavingen, chronische vermoeidheid, angstgevoelens, dysmennorhea, fibromyalgie, allergische sinusitis/rhinitis, depressie, slapeloosheid, astma, chronische hoest, galstenen, Bell’s Palsy, specifieke gezondheidsbehandelingen voor mannen en vrouwen, gewicht aankomen of verliezen, spijsverteringsstoornissen, nierproblemen, huidaandoeningen, herstel na beroerte, verminderd immuniteitssyteem en vele andere gezondheidsproblemen en ziekten. 

huoguan_edited.jpg
bottom of page