top of page
IMG_5070_edited.jpg
///  Chinese herbal therapy

In China is dit een zeer belangrijke vorm van geneeskunde. Vele honderden jaren heeft men de invloed van voedingsstoffen op de meridiaan-energieën en op de organen bestudeerd. Van vele honderden kruiden, mineralen en andere voedingsstoffen is bekend welke invloed ze op het lichaam hebben. Men kijkt daarbij naar het effect dat een kruid op het menselijk lichaam heeft. 

 

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn in bepaalde ziektegevallen. Veel van die kruidenformules zijn honderden jaren oud en evenlang beproefd. 

De Chinese arts die deze kruiden voorschrijft, zal dit doen op basis van een uitvoerige kennis van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze). Hij zal altijd een uitvoerige (energetische) diagnose stellen. 
 

Kruiden worden onder andere volgens hun temperatuur, smaak en aard onderverdeeld. De toepassingen van de Chinese kruidengeneeskunde zijn zeer verscheiden. Oorspronkelijk was het best mogelijk dat de geur en smaak van de medicijnen onaangenaam waren. Tegenwoordig streeft men ernaar om in de mate van het mogelijke gebruik te maken van capsules, pillen en andere toedieningsmethoden die geur en smaak camoufleren. 

Op basis van de diagnose wordt een Chinese kruidenformule samengesteld, die speciaal is afgestemd op uw persoonlijke gezondheidssituatie. Deze kruidenformule kan in ons eigen laboratotium voor u bereid worden. 

Wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat de Chinese kruidentherapie succesvol is voor een verscheidenheid van aandoeningen: cardio-vasculaire en respiratoire aandoeningen, spijsverteringsproblemen, endocrine problemen, verstoringen van het zenuwstelsel, aandoeningen van de urinewegen, arthritis, arthrosis, vermoeidheid, gynaecologische en dermatologische problemen en kinderziekten. 

Wij specialiseren ons in lever –en nieraandoeningen, endocrine problemen, slapeloosheid, vermoeidheid, onvurchtbaarheidsproblemen, psoriasis, eczema,… 

bottom of page